latinica  ћирилица
02/12/2018 |  12:47 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Званично још није стигли ниједна пријава за потпредсједнике Парламента

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да званично још није стигла ниједна пријава за кандидате за потпредсједнике Парламента Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Чубриловић је изразио увјерење да ће шефови клубова посланика у наредна два дана размотрити ту могућност и да ће кандидовати своје људе.

Када је ријеч о кандидатима за делегате Вијећа народа и Дом народа парламента БиХ, Чубриловић је рекао да је Централна изборна комисија БиХ потврдила имена кандидата.

"Биле су двије интервенције на двије листе, гдје су елиминисани људи који не могу да буду на тим листама. Сутра ћемо на Колегијуму Народне скупштине заказати сједницу парламента за сриједу, 5. децембра, на којој би требало да буду изабрани делегати Вијећа народа и Дома народа", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је напоменуо да је, према пословнику Народне скупштине Српске, прије формирања Владе потребно да се усвоји закон који се односи на Владу, јер су предвиђене измјене унутар структуре Владе.

"Након тога, комплетирањем руководства Народне скупштине и формирањем Вијећа народа, идемо у избор манадатара и Владе, те усвајање експозеа мандатара", рекао је Чубриловић.

Он је додао да су два најважнија документа која би требало да буду усвојена до Нове године економска политика и буџет за наредну годину, како не би дошло до ситуације да се уђе у привремено финансирање током идуће године.