latinica  ћирилица
02/12/2018 |  13:46 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

У понедјељак претежно облачно, уз слабу кишу понегдје

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено и претежно облачно вријеме, уз краће сунчане интервале и суво, а само понегдје на југозападу, западу и југу може пасти мало кише.

Прије подне биће претежно облачно, уз мјестимично слабу кишу или росуљу у западним и југозападним крајевима, а у осталим крајевима углавном суво, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Током дана биће углавном суво вријеме, уз краће сунчане интервале и промјенљиву облачност, а само понегдје на југозападу, западу и југу може пасти мало кише.

Минимална температура од нула до четири степена, на југу око седам степени, а максимална од осам до 14, на планинама до степени Целзијусових.

Вјетар слаб јужног и југоисточног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

У Републици Српској и ФБиХ данас је претежно је сунчано, уз малу или умјерену облачност, а само се понегдје на истоку задржава облачност уз хладније вријеме. Вјетар је слаб и промјенљив.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Соколац минус један, Рудо, Бугојно један, Сарајево два, Фоча, Србац, Сребреница, Вишеград три, Бањалука четири, Брчко и Ливно пет, Калиновик, Хан Пијесак пет, Нови Град, Крупа на Уни, Шипово, Бијељина, Добој, Иван Седло и Сански Мост шест, Гацко, Мраковица, Приједор, Чемерно, Зворник седам, Тузла осам, Мркоњић Град девет, Невесиње 10, Рибник, Бихаћ 11, Билећа, Мостар, Неум, Широки Бријег 12, Требиње 13 степени Целзијусових.

У уторак, 4. децембра ујутро ће бити облачно са слабом кишом, а до вечери се у свим крајевима очекује постепено разведравање и престанак кише. Минимална температура од два до осам, на југу око 10, а максимална од девет до 15, на планинама до шест степени.

У сриједу, 5. децембра јутро облачно са маглом и ниским облацима око ријека и по котлинама. Током дана сунчано уз малу или умјерену облачност. Вјетар слаб до умјерен, јужних смјерова. Јутарња температура ваздуха од два до седам, на југу око девет, а највиша дневна од 10 до 16, у вишим предјелима до седам степени.

У четвртак, 6. децембра, ујутро мјестимично киша у већини крајева, а током дана задржаће се облачно вријеме са кишом понегдје. У ноћи у вишим планинама понегдје и слаб снијег, уз престатанак падавина до наредног јутра. Јутарња температура од минус један до четири, на југу око осам, а највиша дневна од четири до девет, на југу до 12 степени.