latinica  ћирилица
02/12/2018 |  13:52 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Трновo: Oдузето 7.327 паклица цигарета тржишне вриједности 33.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ одузели су у Трнову 7.327 паклица цигарета тржишне вриједности 33.000 КМ, јер нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО.
Одузете цигарете у Трнову - Фото: СРНА
Одузете цигарете у ТрновуФото: СРНА

Из Управе је саопштено да су одузете паклице цигарета марке "ројал блу“, "ројал блу слим", "ФМ блу", "ФМ ред", "мерилин пинк" и "трокадеро".

"У сарадњи са Групом за истраге Регионалног центра УИО Сарајево, против починиоца ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу Тужилаштву БиХ, због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа", наводи се у саопштењу.

Из Управе су прецизирали да су службена лица Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Сарајево, у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, паклице цигарета одузели предузимајући мјере и радње из своје надлежности на путној комуникацији Фоча - Сарајево, у мјесту Трново, а у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

"Током ове године овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање одузели су цигарете и дуван, који нису били обиљежени акцизним маркицама укупне вриједности у износу од 1,6 милиона КМ", наводи се у саопштењу.

Из Упарве истичу да су службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Регионалног центра Сарајево у току ове године укупно одузели 65.206 паклица цигарета, те 1.139 килограма резаног дувана.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане у БиХ да на бесплатну отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик незаконите трговине, утаје акциза, царине или ПДВ-а.