latinica  ћирилица
02/12/2018 |  15:47 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Брчко: Реализује се 30 милиона марака капиталних инвестиција

Дистрикт Брчко ове године велико је градилиште. Реализује се 30 милиона марака капиталних инвестиција.

 У току је финализација пројеката: „Заобилазнице“, дужине око 19 километара, обданишта из донације Владе Србије, реконструкција Булевара мира. Док је мост на магистралном путу Бањалука – Бијељина, у насељу Крепшић, већ одавно у функцији.

У Брчком су у току завршни радови на градској заобилазници дугачкој 18,86 километара, која ће бити пуштена у промет наредне године. Инвестиција од 30 милиона евра, полако, али сигурно, добија завршни изглед.

- Завршили смо први слој асфлата, привели крају други и уполовили у трећи слој асфлата. Тренутно уграђујемо путну опрему на мостовима и траси. Раскрсница је скроз готова. Постављене су саобраћајне табле, нове модерне саобраћајне табле, рекао је Бојан Делић, вођа пројекта за изградњу путева, ЈП Путеви Брчко.

На брчанској заобилазници, која повезује магистрални пут Бијељина - Бањалука, изграђено је 11 мостова, осам надвожњака и подвожњака, и четири кружне раскрснице. Остаје још 12 радних дана за трећи слој асфлата. Реализовано је 90 одсто радова. Рок је мај 2019.

- И ако Бога да тај 15.мај дочекамо спремни са завршеним објектом. Наше је да изградимо на вријеме, а онда владине службе врше технички пријем, истакао је Мирослав Мишкић, директор ЈП Путеви Брчко.

Обданиште у брчанском насељу Илићка, инвестиција је од милион марака. Ријеч је о донацији Владе Србије. У току је и регулација корита ријеке Брке, што ће коштати 2,1 милион марака. Изграђен је кружни ток у насељу Илићка, на магистралном путу Бијељина -Бањалука, на којем је претходно завршен и мост у Крепшићу, вриједности 690 хиљада марака.

-  У овом тренутку имамо преко 25 милиона марака. До краја године су процјене да ћемо у фази имати близу 30 милиона марака, што је заиста огроман напредак, закључио је Синиша Милић, градоначелник дистрикта Брчко.

Брчаци су дочекали и да након осам година рјешавања имовинско-правног спора, почне и реализација реконструкције и проширења Булевара Мира, који ће имати шест трака, а за шта је издвојено 1,2 милиона марака.