latinica  ћирилица
02/12/2018 |  21:16 | Аутор: ТАНЈУГ

И Хоџај демантује "пакт против Србије"

Косовски вицепремијер Енвер Хоџај демантовао је вечерас текст "Вечерњег листа" и сада тврди да никада није поменуо пакт против Србије.
Енвер Хоџај (Фото: D.Milenković/RAS Srbijа) -
Енвер Хоџај (Фото: D.Milenković/RAS Srbijа)

"Вечерњи лист" објавио је да је Хоџај изјавио том листу да је "у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије".

"Наслов текста и оно што сам заправо рекао су двије потпуно различите ствари'', рекао је Хоџај за подгорички портал Антена М.

''Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије. Наслов текста и оно што сам заправо рекао су двије потпуно различите ствари'', казао је Хоџај и додао да све остало у тексту стоји.

''Све остало стоји - уплитање Србије на Косову како би подривала нашу државност, уплитање Србије у Црну Гору и Македонију, као и мој став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију! Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против сусједних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови", рекао је Хоџај.

Хоџајева изјава изазвала је бурна реаговања у региону, а македонски премијер Зоран Заев и црногорско министарство спољних послова демантовали су да је било каквих разговора било на ту тему.