latinica  ћирилица
02/12/2018 |  21:57 | Аутор: СРНА

Подршка бањалучких студената колегама у Косовској Митровици

Студентски савез и студенти Правног факултета Универзитета у Бањалуци пружају пуну подршку колегама на Косову и Метохију у њиховој мирној борби за основна људска и грађанска права која им се свакодневно угрожавају и ускраћују.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

"Желимо да знате да су студенти из Бањалуке и Републике Српске свим срцем уз вас. Нема предаје, нема повлачења", наводи се у писму подршке студената бањалучког Правног факултета колегама у Косовској Митровици.

Студенти Приштинског универзитета са привременим сједиштем у Косовској Митровици одржали су протест у сјеверном дијелу тог града, како би апеловали на међународну заједницу да "пређе са ријечи на дјела".

"Повод за овај протест била је неразумна одлука владе самопроглашеног Косова да повећа таксу од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, а што за резултат може имати несагледиве посљедице за тамошње српско становништво и изазивање хуманитарне катастрофе", истиче се у писму подршке, које је потписао предсједник Студентског савеза Правног факултета Марко Малчић.

Студенти бањалучког Правног факултета подсјећају да је у Републици Српској од 1. децембра активан хуманитарни број 1412 за прикупљање помоћи за лијечење дјеце и младих са посебним потребама на Косову и Метохији, који ће бити у функцији до 31. децембра.