latinica  ћирилица
03/12/2018 |  08:39 ⇒ 12:34 | Аутор: Б92

Ђоковићев повратак један од највећих у историји спорта

Предсједник Асоцијације тениских професионалаца Крис Кермод похвалио је Новака Ђоковића за успјех који је остварио прошле сезоне.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић се мучио на старту 2018, али је средином године подигао ниво игре и успио да већ прије завршетка сезоне обезбиједи прво мјесто на АТП ранг листи.

Средином сезоне Ђоковић није био међу 20 најбољих и нико није очекивао оно што је услиједило у наредних пола године, чак ни предсједник АТП-а.

"Оно што је Ђоковић урадио ове сезоне мора бити један од највећих повратака генерално у спорту. Било је феноменално како се вратио у форму и то што је урадио било је готово незамисливо прије шест мјесеци. Потпуно заслужује прво мјесто на листи и требало би да је веома поносан на свој успјех", рекао је Кермод путем саопштења.

Ђоковић је, послије лошег старта, уписао четири трофеја – Вимблдон, Синсинати, ЈУ-Ес опен и Шангај, а титуле су му измакле у Паризу и Лондону, гдје је стизао до финала.

Ђоковић наредну сезону званично почиње у Дохи, али га и прије 2019. очекује егзибициони турнир у Абу Дабију крајем децембра.