latinica  ћирилица
03/12/2018 |  08:45 ⇒ 12:24 | Аутор: Агенције

Хан у Београду са Вучићем, а потом у Приштини

Европски комесар за проширење Јоханес Хан разговараће данас у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем, потом одлази у Приштину.
Јоханес Хан и Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Јоханес Хан и Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Према незваничним информацијама, Хан и Вучић требало би да разговарају о европским интеграцијама и проблемима у односима Београда и Приштине послије увођења такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ.

Вучић би послије састанка требало да се обрати јавности, јавили су београдски медији.

Из Европске комисије најављено да ће Хан током посјете Приштини позвати власти да повуку одлуку о увођењу такси од 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

"Европски комесар ће поновити став ЕУ у којем се позива на повлачење ове одлуке и наглашава потреба за побошљањем добросусједских односа и сарадње у региону", наводи се у саопштењу.

Хан ће се током посјете Приштини састати са предсједником самопроглашног Косова Хашимом Тачијем, предсједником парламента Кадријем Весељијем, премијером Рамушом Харадинајем, те представницима опозиције.

Посланици Српске листе од јуче се налазе у згради парламента у Приштини, гдје чекају да се састану са Ханом.

Посланици желе да упознају Хана о ситуацији на Косову и Метохији и потенцијалној хуманитарној кризи са којом ће се суочити српски народ због увођења стопроцентних такси на робу из централне Србије и БиХ.

Српски посланици су преспавали парламенту самопроглашеног Косова, јер се током јучерашњег дана није знало или, како извори Блица кажу, држало се у тајности вријеме Ханове посјете.