latinica  ћирилица
03/12/2018 |  10:46 ⇒ 14:44 | Аутор: РТС

Србија са Грчком у мечу одлуке

Кошаркаши Србије састају се са селекцијом Грчке у утакмици 10. кола квалификација за Свјетско првенство. Меч у дворани "Александар Николић" почиње у 20.15 часова.
Србија-Грчка (Фото:rts) -
Србија-Грчка (Фото:rts)

Три дана послије пораза од Израела, кошаркаши Србије састају се са водећом екипом Грчке у групи Л, у мечу који ће за селекцију Србије вјероватно имати одлучујући значај за даљни пласман.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић очекује да ће његов тим доћи до побједе уз велику помоћ публике, сматрајући да Грчка у Београд долази растерећена, с обзиром на то да је већ изборила пласман на Свјетско првенство.

"На нама је сада да одиграмо физички снажно, мушки и с вером у себе дођемо до победе. Физички смо сви добро, што је битно. Верујем да ћемо уз помоћ публике доћи до преко потребне победе ", рекао је Ђорђевић новинарима у Београду.

Србија је у Израелу у петак изгубила са 83:74 и угрозила треће мјесто у групи које води у Кину. Тријумф над "хеленима"  селекцију Србије приближио би том циљу.

У односу на претходни меч, Србија ће бити јача за двојицу "евролигаша" Василија Мицића и Стефана Јовића, док ће Грци бити без вође тима у квалификацијама Јаниса Бурусиса.

Србија је тренутно трећа у групи са скором од 5-4, три рунде прије краја квалификација, а иза су Грузија и Израел са 4-5, а и они се данас састају у Тбилисију.