latinica  ћирилица
03/12/2018 |  11:09 | Аутор: СРНА

Јункер често "неупотребљив" због проблема са "ишијасом"

Портали за политичку аналитику и дио западне штампе отворено пишу да је предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер често "неупотребљив" због склоности пићу, те да Комисијом ведри и облачи шеф његовог кабинета Мартин Селмајер, што изазива све више незадовољства унутар ЕУ.

Учестала су оправдања из Комисије према којима Јункер не може да присуствује неком догађају јер има проблема са "ишијасом".

Ређају се гафови о којима западни медији јављају са нескривеном злурадошћу.

Јункер на самиту европских лидера са распар ципелама, па Јункер на самиту НАТО-а придржаван да не падне због превише испијених чашица.

Снимци "несигурног хода" шефа Европске комисије обишли су планету.

Јункеров посао све чешће обавља шеф његовог кабинета Мартин Селмајер, који, према тврдњама медија, такође ниже гафове тако што се руководи пријатељствима и непотизмом.

Словеначка штампа и дипломате отворено тврде да Хрватска није морала да испуни арбитражну одлуку о корекцији границе зато што је хрватски премијер Андреј Пленковић Селмајеров пријатељ, а Јункер тада није био у стању да реагује због, наводног, ишијаса.

Селмајер је стигао да се замјери чак и енглеским фудбалским навијачима када је, након побједе Хрватске над Енглеском на Свјетском првенству, објавио побједнички твит са европским заставицама и лоптицама.

То је у Великој Британији схваћено као освета за "Брегзит".

За то вријеме, западни медији цинично поручују да Јункер тражи нову Европу, а на ногама носи распар ципеле, које мијења тек након што га на то упозоре сарадници.

ЕУ се "заноси у ходу", подсмјешљиво наводе портали, алудирајући на несигуран ход Жан-Клода Јункера.

Медији тврде да Јункер често даје овлаштења Селмајеру да рјешава веома озбиљна питања умјесто њега. Многи за све окривљују њемачког канцелара Ангелу Меркел, подсјећајући да је дала подршку Јункеру након посљедњих избора за Европски парламент.

За све дужи списак проблема и неријешних питања у ЕУ пронађен је кривац - Унија пати од "ишијаса", примјећују цинично европски медији.