latinica  ћирилица
03/12/2018 |  11:30 | Аутор: СРНА

Одаловић: Од Срба на Космету Хан треба да чује шта се дешава

Предсједник Србије Александар Вучић пренијеће европском комесару Јоханесу Хану на данашњем састанку у Београду да би било добро да се састане са представницима Српске листе, изјавио је генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић.
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд) -
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд)

Одаловић је рекао да је долазак Хана у Србију веома важан, као и то што ће прије Приштине посјетити Београд, те оцијенио да би резултат те посјете требало да буде конкретан да би уопште имао смисла.

Он је за РТС изјавио да је одлука српских посланика да се затворе у Скупштину самопроглашеног Косова, вјероватно, још један покушај да се Приштина дозове памети.

Одаловић је истакао да се поступци Приштине највише тичу Срба на Косову и Метохији и да би Хан требало од њих да чује шта се дешава на Космету.

Он је изразио увјерење да ће Хан тражити да Приштина одустане од "авантура и провокација" и да укине увозне таксе од 100 одсто које су увели за робу из централне Србије и БиХ.

Коментаришући одлуку Соломонских острва да повуку признање самопроглашеног Косова, Одаловић је истакао да ће таквих одлука бити још и да је то оно што Приштину нервира.

- Они шаљу поруку коју шаље Србија, прогресивни дио свијета, а то је дијалог - ријешите то - рекао је Одаловић.