latinica  ћирилица
03/12/2018 |  12:50 ⇒ 21:02 | Аутор: СРНА

Матвијенко: Додик заштитник српских интереса

Предсједница Савјета Федерације руског парламента Валентина Матвијенко честитала је Милораду Додику избор и преузимање дужности члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, нагласивши да је његова убједљива побједа још једном показала да га са пуним правом називају заштитником српских интереса и војводом "тврђаве српства" у свијету.
Матвијенко - Додик (архив) - Фото: РТРС
Матвијенко - Додик (архив)Фото: РТРС

"Желимо да и даље градимо односе у духу пријатељства и партнерства Руске Федерације, БиХ и њених ентитета, и да останемо усредсређени на јачање сарадње, укључујући сферу међупарламентарних веза", наводи се у писму које је Матвијенкова упутила Додику.

Изразила је увјерење да ће проширење свестране сарадње са Русијом, коју је проводио Додик, бити настављено и од његовог насљедника на позицији предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Пожељевши Додику много успјеха на одговорној дужности коју обавља и изразивши посебно поштовање, Матвијенкова је навела да се са задовољством сјећа недавне посјете Републици Српској и  да је спремна да подржи наставак те сарадње.