latinica  ћирилица
03/12/2018 |  13:16 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Српски посланици не одустају од захтјева

Шеф Канцеларије ЕУ у Приштини Наталија Апостолова јутрос је посјетила Србе посланике у парламенту самопроглашеног Косова који су од јуче у скупштини тражећи да се састану са комесаром ЕУ за проширење Јоханесом Ханом.
Посланици Српске листе - Фото: РТС
Посланици Српске листеФото: РТС

Срна незванично сазнаје да је Апостолова примила к знању да српски посланици траже састанак са Ханом у настојању да му пренесу поруку о погубности уведених стопроцентних царинских стопа на робу из централне Србије и БиХ.

Новинарима није био дозвољен улазак у зграду парламента.

Потпредсједник Српске листе Игор Симић рекао је за РТК2, програм на српском језику, да посланици, иако су изнурени, не одустају од захтјева да се састану са Ханом.

Осам посланика Српске листе, који желе да се састану са Ханом, закључало се јуче у просторијама посланичког клуба у згради парламента самопроглашеног Косова у Приштини.

Шеф посланичког клуба Српска листа Славко Симић је путем видео-клипа, који је објавио на свом Фејсбук профилу, поручио да посланици желе да упознају Хана са ситуацијом на Косову и Метохији и потенцијалном хуманитарном кризом са којом ће се суочити српски народ због увођења стопроцентних такси на робу из централне Србије и БиХ.

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је раније да ће посланици Српске листе остати у згради парламента до доласка Хана у Приштину.