latinica  ћирилица
03/12/2018 |  14:59 ⇒ 21:45 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Битан концепт будуће Владе Српске

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да су представници странке синоћ у Бањалуци разговарали о томе на који начин треба да буде конципирана будућа влада Републике Српске, а нису се бавили именима министара.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је рекла да је на састанку било ријечи о томе да СНСД данас има више коалиционих партнера него у претходном периоду, као и о задацима за наредни период.

"Бавили смо се и тиме на који начин да функционише пуном снагом координација између наших људи у институцијама Српске и оних који обављају важне послове на нивоу заједничких органа у Сарајеву", рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, то ће посебно доћи до изражаја када дође до формирања Савјета министара и када је потребно да се направи "животнија веза" него што је то било у претходном периоду, када је тај "линк" недостајао.

"Многе стари су се дешавале, а да нажалост уопште није постојала комуникација представника из Српске који су радили у заједничким институцијама БиХ са институцијама Републике Српске. То ће потпуно бити промијењено", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је на састанку било ријечи и о питању безбједности, миграцијама, буџету за наредну годину, стратешким инфраструктурним опредјељењима за наредну годину, запошљавању и демографској слици у Српској.

Синоћњем састанку у Палати Републике присуствовали су предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Никола Шпирић и Небојша Радмановић, као и чланови Предсједништва странке Драган Лукач и Зоран Тегелтија.