latinica  ћирилица
03/12/2018 |  15:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Васа Мицић је МВП Евролиге у новембру!

Српски кошаркаш и плејмејкер Анадолу Ефеса Василије Мицић проглашен је за најкориснијег играча Евролиге у новембру.

Мицић игра у доброј форми, па је прошлог мјесеца у просјеку биљежио 13,3 поена и шест асистенција, уз индекс корисности 18.

Ефес је у том периоду остварио пет узастопних побједа и прије њих пораз од Армани Милана. Пет тријумфа је најдужи низ клуба од 2013. године. Мицић је против Арманија одиграо најбољи меч када је имао 15 погодака, седам скокова, пет завршних додавања и двије украдене лопте.

Ипак, тада је био трагичар јер је у финишу меча промашио два слободна бацања, па је Милано тројком побиједио 81:80. Василија то није пореметило у мјесецу који је почео лоше.

Блистао је и у тријумфима над Гран Канаријом, Панатинаикосом, Макабијем, Дарушафаком и Басконијом. Занимљиво је да је он четири петине од досадашњих 67 евролигашких утакмица одиграо као резерва и као стартер је проиграо боље.

Нјегових 35 асистенција за мјесец дана надмашила су само двојица кошаркаша, док је међу петорицом најбољих и по укупном индексу (107), оствареном прошлог мјесеца.

За то вријеме Ефес је у односу на своје противнике био у плусу од 48 поена. Исто признање за мјесец октобар добио је центар Реал Мадрида Валтер Таварес.