latinica  ћирилица
03/12/2018 |  16:12 | Аутор: СРНА

Достављене листе за Дом народа БиХ и Вијеће народа Српске

Централна изборна комисија БиХ доставила је Народној скупштини Републике Српске потврђене и овјерене листе за делегате Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и делегате Вијећа народа Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Када је ријеч о листама за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа, овјерена је кандидатска листа народног посланика Душице Шолаја на којој су Лазар Продановић и Бранислава Милекић, саопштено је из Народне скупштине.

На овјереној кандидатској листи Социјалистичке партије /СП/ за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа су Слободан Протић, Душко Милуновић и Јадранка Ђукић.

На листи народног посланика Радована Вишковића за избор делегата у овај дом су Никола Шпирић и Владо Глигорић, а на листи СДС-а - Младен Босић, Бранко Блануша и Младен Шумар.

На овјереној кандидатској листи "ПДП Републике Српске – Младен Иванић" за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа су Младен Иванић, Милан Ђукић и Снежана Стојановић, а на листи народног посланика Дарка Бањца - Драгутин Родић, Слободан Ного и Борис Јаћимовић.

На листи посланика Игора Жунића за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда Срба су Средоје Новић и Саша Бурсаћ, а на листи посланика Срђана Мазалице Душанка Мајкић и Дарко Андрић.

Када је ријеч о овјереним листама за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа, дјелимично је овјерена кандидатска листа Социјалистичке партије на којој су Живко Марјанац и Светлана Недић.

ЦИК је одбио кандидата Рајка Ћапина на кандидатској листи СП-а јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини града Требиња, што је неспојиво са оним што прописује Изборни закон.

На листи "ПДП Републике Српске – Младен Иванић" за избор делегата у Вијеће народа Српске из реда српског народа су Мирослав Лазаревић, Ранко Смиљанић и Перо Шикман, а дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Николе Шпирића за избор делегата у Вијеће народа на којој су Милица Марковић и Љубица Миљановић.

ЦИК је одбио кандидата Гордану Трампић на кандидатској листи народног посланика Николе Шпирића јер је изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Власеница, што је неспојиво са оним што прописује Изборни закон.

На овјереној кандидатској листи народног посланика Драгана Чавића за избор делегата у Вијеће народа из реда српског народа је Војислав Глигић, а дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Гордане Тешановић за избор делегата у то вијеће на којој је Драгољуб Давидовић.

ЦИК је одбио кандидате Сању Вулић и Дениса Пијетловића на кандидатској листи народног посланика Гордане Тешановић, јер је Вулићева изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини града Добој, а Пијетловић у Скупштини општине Дервента.

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Ранке Перић Ромић за избор делегата у Вијеће народа из реда српског народа на којој су Драган Ристић и Сања Мочевић.

ЦИК је одбио кандидата Славицу Јовановић на кандидатској листи народног посланика Ранке Перић Ромић јер је изабрана за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Братунац, а дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Дарка Бањца за избор делегата у Вијеће народа из реда српског народа на којој су Огњен Тадић и Јован Вуковљак.

Одбијен је и кандидат Синиша Никић на листи народног посланика Дарка Бањца јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Модрича, а овјерена је кандидатска листа СДС-а за избор делегата у Вијеће народа из реда српског народа на којој су Вукота Говедарица, Наде Планинчевић и Младен Кајкут.

Дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Саше Поповића за избор делегата у Вијеће народа из реда српског народа на којој су Јасна Лукић и Весна Јунгић, а ЦИК је одбио кандидата Бориса Спасојевића на листи посланика Саше Поповића, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Лакташи.

Овјерена је кандидатска листа Уједињене Српске за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа на којој су Славко Дуњић, Дарко Кременовић и Валентина Бранковић, као и листа посланика Милана Тубина на којој су Александра Пандуревић и Весна Адамовић.

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Жељке Стојичић за избор делегата у Вијеће народа Републике из реда хрватског народа на којој су Нада Тешановић, Ивка Ристић и Сања Ковачевић, као и листа народног посланика Иванке Марковић на којој су Драгана Микић и Гордана Рајчевић.

На листи СП-а за избор делегата у Вијеће народа из реда хрватског народа су Зденка Гојковић, Предраг Глухаковић и Анкица Батинић, а дјелимично је овјерена кандидатска листа народног посланика Мије Перкунића на којој је Иво Бошњак.

ЦИК је одбио кандидата Мату Лучића на листи народног посланика Мије Перкунића, јер је изабран за одборника на локалним изборима 2016. у Скупштини општине Пелагићево, а овјерена је кандидатска листа ад хок члана Ивице Марчинковића – ХДЗ БиХ за избор делегата у Вијеће народа из реда хрватског народа на којој су Давор Чордаш, Марија Рапо, Драган Јуричевић, Мирко Панџа и Илија Павловић.

Овјерена је кандидатска листа ад хок члана Иване Надаревић – ХДЗ БиХ за избор делегата у Вијеће народа из реда хрватског народа на којој су Иво Камењашевић, Мато Марјановић, Анто Надаревић, Никола Бошњак и Катарина Божановић.

На листи ад хок члана Маријана Туњића за избор делегата у Вијеће народа из реда хрватског народа су Ђуро Ивановић и Денис Ивановић, а на листи ад хок члана Маријана Кљајића – ХДЗ БиХ - Иво Мијић, Петар Гагулић, Тања Зовко и Анкица Олујић.

Овјерена је кандидатска листа народног посланика Бегије Смајић за избор делегата у Вијеће народа из реда бошњачког народа на којој су Фарук Ђозић, Шабан Сивић и Адиб Ђозић, док су на листи посланика Едина Рамића - Џевад Махмутовић, Михнет Окић, Мурис Чиркић, Ахмет Чиркић, Алија Табаковић, Џемалудин Шабановић, Самир Баћевац, Елвир Хаџиомеровић, Анита Хоџић и Исмет Шепо.

На листи посланика Дениса Шулића за избор делегата у Вијеће народа из реда бошњачког народа су Игор Бошњак, Денис Туркановић и Ћима Мулаосмановић.

На овјереној кандидатској листи ад хок члана Бранка Декета за избор делегата у Вијеће народа из реда осталих су Раденко Рикић и Љубиша Декет, а на листи ад хок члана Жељка Радоњића - Данијел Пухалић и Жељко Драгичевић.

На кандидатској листи ад хок члана Дејана Куртиновића за избор делегата у Вијеће народа из реда осталих су Јована Чаркић и Александра Далшашо Лепир, а на листи ад хок члана Саше Чудића - Франц Сошња и Дубравка Мацановић.