latinica  ћирилица
03/12/2018 |  16:25 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Регистроване притужбе против тужиоца Јањића

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ регистровала је притужбе по службеној дужности против тужиоца Мирослава Јањића који је изнио критике на рачун Тужилаштва и Суда БиХ након изрицања пресуде Насеру Орићу и Сабахудину Мухићу.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

"Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а жели да вас информише да је регистровала притужбе по службеној дужности у вези са свим наводима поводом споменутог изрицања пресуде", речено је Срни у Канцеларији дициплинског тужиоца.

У петак, 30. новембра, Апелационо вијеће Суда БиХ правоснажно је ослободило Орића и Мухића оптужби за убиство српских заробљеника у Сребреници и Братунцу.

Јањић је рекао Срни да не може да коментарише наводе Канцеларије јер о њима још није обавијештен.

Након изрицања пресуде Јањић је Срни рекао да је основни разлог ослобађајуће пресуде ратном команданту такозване Армије БиХ Насеру Орићу то што у правосудним институцијама БиХ нема правде за српске жртве.

"То је постало потпуно очигледно и, како сада изгледа, те правде за Србе неће ни бити. Надлежна тијела, мислим на ВСТС БиХ, треба да се добро запитају да ли је ово то право правосуђе БиХ какво треба да буде: то да у судници Суда БиХ нема нико из Републике Српске", рекао је Јањић.

Он је нагласио да у судници Суда БиХ нема ни жртава, ни судија, а ни тужилаца из Републике Српске.