latinica  ћирилица
03/12/2018 |  19:14 ⇒ 04/12/2018 | 08:00 | Аутор: СРНА

Вучић: Сатјерани смо у ћошак

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Србија сатјерана у ћошак и да Европа и свијет треба да дају одговор на питање шта ће се догодити када неком од усијаних глава падне на памет да шаље силу на сјевер Космета.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

"Чућу се са представницима руске и кинеске државе, па ћемо видети да ли ћемо тражити седницу Савета безбедности", истакао је Вучић.

Он је нагласио да Србија жели да укаже свијету шта се дешава на Косову и Метохији и које размјере катастрофе ће услиједити ако Приштину неко не заустави у најкраћем могућем року.

Вучић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да најаве Приштине да ће формирати војску и да таксе неће укинути док Србија не призна косовску независност показују да албански политичари никада нису били спремни за разговоре и да је Београд био усамљен у жељи да разговара.

Он је рекао да Албанци све ово раде да би њихова чизма заузела сјевер Косова и Метохије, те поручио да Србија неће признати једнострано проглашену косовску независност и да се са Србијом тако не преговара.

"Комесар ЕУ за проширење и суседску политику Јоханес Хан био је недвосмислен када је реч о таксама које је Приштина увела, они су рекли да ће таксе бити укинуте када Србија призна косовску независност. Шта ћемо 15. децембра или 15. јануара када неком од усијаних глава падне на памет да шаље војску на север Косова?", пита Вучић.

Предсједник парламента самопроглашеног Косова Кадри Весељи на својој "Фејсбук" страници је објавио да ће војска Косова бити формирана 14. децембра.

Весељи је појаснио да ће се тог дана посланици на редовној сјединци изјаснити о изгласавању три закона о трансформацији косовских безбједносних снага у војску Косова.