latinica  ћирилица
03/12/2018 |  19:52 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

Сарајево: Отворена фото-изложба "Народи Русије"

Замјеник руског амбасадора у БиХ Петар Фролов вечерас је у Сарајеву отворио фото-изложбу "Народи Русије" која на историјски начин представља 46 народа савремене Русије.
Петар Фролов отворио фото-изложбу "Народи Русије" - Фото: СРНА
Петар Фролов отворио фото-изложбу "Народи Русије"Фото: СРНА

Фролов је истакао да сваки народ у Русији има своју културу, језик, историју, те да сви дају свој допринос заједничком успјеху.

"Сваки народ има значај и игра улогу у животу заједничке државе. Надам се да ће изложба бити приказана и у другим градовима у БиХ, јер имамо велики број фотографија и било би добро организовати велику поставку", нагласио је Фролов.

Аутор изложбе Жељко Стојановић је рекао новинарима да је ова изложба организована са циљем да Русија буде представљена из необичног угла.

"Представљено је 46 народа свих вјера и нација кроз фолклор, начин живота, рада и поднебља гдје живе са неким додатним историјским цртама које употпуњују информацију. Русија данас има 160 народа, има своје хришћанство, православље, католичанство, ислам, будизам и тако даље. Дакле, то је изузетно богата земља која је у великом замаху на свим пољима у свијету", истакао је Стојановић.

Он је напоменуо да ће изложба бити представљена и у Власеници, Мостару, Српцу и другим мјестима, а до сада осим Сарајева, представљена је и у Бијељини.

Изложбу која је отворена у Школи страних језика "Скулплус" у Сарајеву посјетиоци ће моћи да погледају до сриједе, 5. децембра.