latinica  ћирилица
04/12/2018 |  10:41 ⇒ 11:45 | Аутор: СРНА

Вучић замолио Кину да помогне да се одрже мир и стабилност на Космету

Предсједник Србије Александар Вучић обавијестио је данас амбасадора Кине Ли Манчанга какву опасност носи најава да ће 14. децембра бити формирана војска такозваног Косова, те замолио да Кина искористи своју улогу и утицај у свијету и помогне да се одрже мир и стабилност.
Вучић и Ли (Фото:Танјуг/Димитрије Гол) -
Вучић и Ли (Фото:Танјуг/Димитрије Гол)

Он је замолио Лија да, као пријатељ Србије, редовно извјештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији, саопштено је из Прес- службе предсједника Србије.

"Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак", рекао је Вучић на састанку са Лијем.

Вучић је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија неће мирно да гледа уништавање српског народа.

Ли је рекао да Кина потпуно разумије шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и предсједника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици.

"За Кину је Косово и Метохија саставни дио Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета", нагласио је Ли.

Предсједник парламента самопроглашеног Косова Кадри Весељи на својој "Фејсбук" страници објавио је да ће војска Косова бити формирана 14. децембра.

Повезане вијести:

Вучић: Регион као да неко намјерно гура у сукоб