latinica  ћирилица
04/12/2018 |  11:02 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

Сједница Иницијативног одбора за оснивање нове партије (ФОТО)

Сједница Иницијативног одбора за оснивање политичке организације, којом ће предсједавати шеф Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић, биће одржана данас у Бањалуци.
Споменка Стевановић - Фото: РТРС
Споменка СтевановићФото: РТРС

Из Иницијативног одбора саопштено да ће на сједници бити и народни посланици Недељко Чубриловић, Споменко Стојановић и Милан Дакић, те више од 40 истакнутих досадашњих чланова ДНС-а са подручја цијеле Српске.

Сједница Иницијативног одбора (Фото: РТРС)

На сједници ће бити одређен термин и мјесто одржавања оснивачке скупштине нове политичке организације, биће задужена лица за оснивање иницијативних регионалних, градских и општинских одбора, те одређени стручни тимови за израду оснивачких аката и других обиљежја нове политичке партије, наведено је у саопштењу.

Сједница иницијативног одбора биће одржана у Културном центру Бански двор са почетком у 15.00 часова, а изјаве за новинаре планиране су у 15.20.

Предсједништво ДНС-а недавно је из чланства странке искључило Чубриловића, Стојановића, Дакића, Стевановићеву и друге функционере послије чега је основан Независни демократски клуб, те покренута иницијатива за оснивање нове политичке партије.