latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:22 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Уплаћено 1,6 милиона KM за програм социјалног збрињавања радника

На основу одлуке Владе Републике Српске Фонду за пензијско и инвалиско осигурање уплаћено је 1.612.462 КМ за програм социјалног збрињавања радника, саопштено је из Фонда.
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања Лука - Фото: РТРС
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања ЛукаФото: РТРС

Ријеч је о уплати на име доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 820 радника из 24 предузећа, који су процесом стечаја остали без запослења или са том уплатом стичу услове за остваривање права на старосну пензију.

У саопштењу се наводи да је 1.430.847 КМ намијењено за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за раднике предузећа "Хит Илиџа" из Источне Илиџе, ОДП "Озренка" из Петрова, Индустрија конфекције "Новотекс" из Требиња, Државно предзеће за пројектовање и инжињеринг "Семберија пројект" из Бијељине и Апотека "1. Мај" из Власенице.

Преосталих 181.614 КМ односи се на уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 27 радника из 19 предузећа који су се пријавили на Јавни позив Фонда ПИО Републике Српске до 30. септембра и који са том уплатом стичу услове за старосну пензију.

"Радници за које је извршена уплата средстава могу одмах да поднесу захтјев за остваривање права на старосну пензију у надлежној пословници Фонда ПИО Републике Српске", наводи се у саопштењу.