latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:44 | Аутор: СРНА

У сриједу сунчано уз умјерену облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се током дана очекује сунчано вријеме уз малу или умјерену облачност.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Ујутро ће бити свјежије и облачно, магла и ниски облаци могући су око ријека и по котлинама, док ће у вишим предјелима и планинама бити умјереног мраза, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће сунчано уз малу или умјерену облачност, осим котлинских предјела, гдје ће се задржавати ниска облачност.

Дуваће вјетар сјеверозападног смјера, у планинама умјерен, на југу ће бити буре, док ће послије подне вјетар бити слаб и промјенљивог смјера.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус три до три, на југу до 10 степени Целзијусових, док ће дневна температура износити од три до девет, на југу до 15 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно, Хан Пијесак и Соколац пет, Фоча и Вишеград шест, Сарајево, Калиновик и Гацко седам, Мраковица, Невесиње и Сребреница осам, Бијељина, Добој, Дринић и Зворник девет, Бањалука, Билећа и Рибник 10, Крупа на Уни и Требиње 11, Мостар 12 и Неум 13 степени Целзијусових.