latinica  ћирилица
04/12/2018 |  15:42 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Бијељина има све разноврснију понуду за упис у средње школе

Математичко одјељење, графичари и месари од наредне школске године биће нови смјерови у Бијељини, саопштено је након састанка представника Градске управе, привредника, Завода за запошљавање и директора средњих школа.

Тржишту су, кажу, потребна и занатска занимања грађевинске струке, вариоци, текстилци и мехатроничари. Приједлози уписне политике биће предати ресорном министарству.

Наредне године у бијељинске средње школе биће уписано око 1.000 ученика у 41 одјељењу. Потребе тржишта рада с једне стране, и жеље будућих средњошколаца с друге стране, креирале су будућу уписну политику у Бијељини, истакнуто је на данашњем састанку.

Математички смјер у Гимназији, графичари у Техничкој школи и месари у Пољопривредној, нова су занимања у наредној школској години. Одјељење фризера које је уписано прошле године, био је путоказ надлежним да наставе са измјенама уписне политике у средњим школама према дефицитарним занимањима.

Све веће интересовање дјеце и њихових родитеља је према занатским занимањима која обезбјеђују сигуран посао, али је на привредној заједници да добрим платама и условима рада, задрже радну снагу, једна је од порука са данашњег састанка.