latinica  ћирилица
04/12/2018 |  16:57 | Аутор: Б92

Ривер пристао да игра у Мадриду – карте "плануле"

Иако је првобитно одбио да игра у Мадриду, Ривер Плејт је промјенио одлуку и "угостиће" Боку Јуниорс на Сантјаго Бернабеуу у реваншу финала Копа Либертадорес.
Ривер Плејт : Бока Јуниорс - Фото: Getty Images
Ривер Плејт : Бока ЈуниорсФото: Getty Images

Ривер је требало да угости Боку на свом Монументалу 24. новембра, након 2:2 на Бомбоњери, али меч одгођен због дивљања домаћих навијача који су каменовали аутобус са фудбалерима омраженог ривала.

Бока је одбила да у другом термину гостује на Монументалу, тражила је и да се утакмица региструје службеним резултатом 3:0 у њену корист и да се Ривер казни због насиља.

Међутим послије вишедневних преговора Јужноамеричка фудбалска конфедерација (Цонмебол) је само казнила Ривер са два меча ван свог терена, али је одлучила да се реванш ипак игра, али не само у другом граду и другој земљи, већ и на другом континенту.

За домаћина је у конкуренцији Дохе и Мајамија изабран Мадрид, прије свега што у Шпанији живи велики број Аргентинаца.

Тако је у понедељак за само неколико сати распродато 20.000 карата које је добио Ривер, а очекује се да и Бока прода свој контигент од 20.000 улазница које су продаване у Мадриду.

Осим тога, оба клуба су пустила у продају и по 5.000 карата у Буенос Ајресу, по цјени од око 85 евра, што је четвртина просјечне аргентинске плате.

Због безбједности на стадиону у продају није пуштено свих 80.000 карата колико Бернабеу има мјеста, како би двије групе ватрених навијача дјелио празан простор.

Реванш меч историјског финала Копа Либертадорес, посљедњег у којем се играју двије утакмице, на програму је у недјељу 9. децембра од 21 час.