latinica  ћирилица
04/12/2018 |  17:06 | Аутор: Б92

Крајичек: Новак је највећи свих времена

Бивши шампион Вимблдона, Холанђанин Ричард Крајичек, још једном је потврдио колико цјени играчке квалитете првог тенисера свијета, Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Крајичек, који је најбоље пласиран био крајем марта 1999. када је био четврти на свијету, каже да је по њему Ђоковић најбољи играч свих времена (ГОАТ).

"Када бисте гледали резултате и дужину каријере, рекли би сте да је Роџер Федерер најбољи. Међутим, ако гледате њихову најбољу игру када играју једнан против другог, онда је Ђоковић бољи и чешће побјеђује", каже Крајичек.

Он је својој оцјени додао још једну ствар због које мисли да је српски тенисер највећи свих времена.

"По нивоу приказане игре, он је непобједив. Новак је имао две или три невјероватне године. Федерер већ 20 година игра врхунски, његова конзистенција је невјероватна. Али Новак је освојо четири Гренд слем титуле заредом, што ни Федерер ни Надал нису учинили", додао је Холанђанин.

Крајичек је тренутно директор турнира у Ротердаму и признаје да би волео да види Ђоковића на том такмичењу. Новак је у Ротердаму последњи пут играо 2010, послије тога му је фабруар био резервисан за Дубаи или Акапулко.

"Наравно да бисмо волили тамо да га видимо као првог на свијету. Ипак, ово је турнир који се не уклапа у његов календар. Освојио је практично све и ми ћемо наставити да покушавамо да га доведемо. Ако жели да игра у Ротердаму, врата су му увијек отворена", закључио је Крајичек.