latinica  ћирилица
04/12/2018 |  18:45 ⇒ 05/12/2018 | 07:46 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Вучић: Србија Српској ослонац

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, током прве званичне посјете на тој функцији, састала се с предсједником Србије, Александром Вучићем. Поручила је да зна да цијени заједничке вриједности и да ће се трудити да раде заједно, гдје год је то могуће. Србија ће бити ослонац какав народ Српске очекује, обећао је предсједник Србије.

Како је и најавила, прва званична посјета предсједнице Српске била је Београду. Предсједник Србије односе је подигао на нови ниво, укључивши се и активно помажући Српску и њене општине, што му, Цвијановићева каже, неће заборавити, као ни чињеницу да је Србија направила искорак, као политичка подршка и ослонац Српској.

- Ви сте у име Србије и њеног народа, истог народа и братских веза, оставили неизбрисив траг. Људи с поносом помињу и Ваше име и ваше институције и пројекте које сте реализовали у Српској и као што знате доста њих носи управо и назив Србија. Имаћете доброг сарадника у мени. Умијем да цијеним заједничке вриједности и трудићу се да увијек заједно радимо гдје год је то могуће - рекла је предсједница Српске.

Вучић је замолио Цвијановићеву да колегама и народу Републике Српске пренесе срдачне поздраве уз жељу да заувијек сачувају Српску и брину о њеним грађанима.

- Ваше ријечи да ће Србија бити ослонац Републици Српској, нешто су најљепше што наши људи желе да чују. Уз честитке на изборној побједи желим Вам много успјеха у раду и да чувате Републику Српску - рекао је Вучић предсједници Српске.

Он је нагласио ће Србија наставити да поштује дејтонску БиХ и оно што консензусом договоре три народа, али да ће са Републиком Српском гледати у будућност и ка убрзаном развоју.

- Ми ћемо умјети да будемо снажан ослонац Републици Српској, баш како сте ви то пожељели - поручио је предсједник Србије.

Са заједничких сједница двије владе, прећи ће са на заједничке стратешке пројекте, усаглашавање стандарда, програмима подршке.

- Оно што ме посебно радује, је то што је предсједник Србије препознао значај програма демографске обнове и то што ће Србија бити партнер Републици Српској и свим институцијама - рекла је Цвијановићева.

Република Српска, захваљујући добрим економским резултатима Србије, може да очекује још већу помоћ Београда, поручио је Вучић.