latinica  ћирилица
05/12/2018 |  07:50 | Аутор: СРНА

Премијера филма "Краљ Петар Први"

Филм "Краљ Петар Први" редитеља Петра Ристовског вечерас ће у Београду бити премијерно приказан на три локације - у Центру "Сава", "Комбанк дворани" и у биоскопу "Синеплекс" у Тржном центру "Ушће".
Краљ Петар Први, кадар (фото: Промо) -
Краљ Петар Први, кадар (фото: Промо)

Главни продуцент и глумац Лазар Ристовски изразио је увјерење да ће овај филм
постати буквар из кога ће се учити патриотизам, љубав према пријатељима, а и, како је навео, редитељски занат, саопштила је филмска екипа.

"Ово је, можда, и мој последњи филм и сигуран сам да ће бити упамћен по много чему, а највише по квалитету", рекао је Ристовски.

Глумачку екипу, осим Ристовског у главној улози краља Петра Првог, чине и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, док главну женску улогу тумачи Даница Ристовски која игра Макрену Спасојевић.

Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра, дјечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића - најмлађег официра у Првом свјетском рату, Радован Раша Вујовић тумачи лик сељака Животе, а млади Марко Тодоровић игра принца Ђорђа.

Улоге у филму тумаче још и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Светозар Цветковић, Горан Шушљик, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Небојша Кундачина и многи други.

Филмска екипа, коју је чинило више од 100 глумаца и 7.000 статиста, снимала је од 17. марта на многим аутентичним локацијама и објектима по цијелој Србији и на Крфу, са укупно 110 снимајућих дана.

Историјска драма "Краљ Петар Први" ће, након премијере у Београду, бити приказана у свим већим градовима Србије.