latinica  ћирилица
05/12/2018 |  07:57 ⇒ 10:43 | Аутор: РТРС

СИПА у Сарајеву ухапсила Рамиза Дрековића

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су у Сарајеву ухапсили генерала Рамиза Дрековића, бившег команданта Петог и Четвртог корпуса такозване Армије БиХ, сазнаје Klix.ba.
Рамиз Дрековић - Фото: klix.ba
Рамиз ДрековићФото: klix.ba

Дрековић је ухапшен у свом стану у Алипашиној улици, по налогу Тужилаштва БиХ, а због сумње да је починио ратни злочин.

Из Сипе су рекли да за сада само могу потврдити да је у Сарајеву ухапшена једна особа и да ће више информација бити познато касније. Међутим, информације о хапшењу Дрековића потврдили су адвокати Мирсад Црновршанин и Кадрија Колић.

Некадашњег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ генерала Рамиза Дрековића, који је јутрос ухапшен у Сарајеву, Тужилаштво БиХ терети за напад на Калиновик, рекао је Срни Дрековићев адвокат Мирсад Црновршанин.

"Дрековић је ухапшен јутрос по наредби Тужилаштва БиХ и у овој фази не можемо давати више информација, док се лице не изведе пред поступајућег тужиоца", навео је Црновршанин.

Пети корпус такозване Армије БиХ био је један од укупно седам корпуса у овој армији и дјеловао је на територији сјеверозападне Босне, односно Цазинске крајине. Команда корпуса налазила се у Бихаћу, а зона одговорности обухватала је скоро комплетну Крајину.

Пети корпус је у свом саставу имао седам бригада, а његови команданти током рата били су генерали Рамиз Дрековић и Атиф Дудаковић.