latinica  ћирилица
05/12/2018 |  10:04 ⇒ 10:05 | Аутор: СРНА

ПУ Градишка: До краја децембра брзину контролише "дуал"

На подручју у надлежности Полицијске управе Градишка од сутра до 30. децембра биће појачана контрола учесника у саобраћају путем радарског система "дуал".
Радар полиција - Фото: РТРС
Радар полицијаФото: РТРС

Из Полицијске управе Градишка наводе да је од 493 саобраћајне незгоде, које су се од јануара до новембра догодиле на подручју ове управе, неприлагођена брзина возила била узрок 114 незгода.

У саопштењу се подсјећа да мобилни радарски систем функционише у свим временским условима, а посебан ефекат постиже ноћу.

"Могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Овај радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче", додаје се у саопштењу.

Возачима који почине прекршај евидентиран радарским системом "дуал" обавјештење о прекршају биће достављено на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује да возачи поштују саобраћајне прописе, нарочито оне који се односе на ограничење бризине кретања возила.