latinica  ћирилица
05/12/2018 |  11:29 ⇒ 12:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Професор Мировић враћен са граничног прелаза Добраково

Професор права Дејан Мировић, који се налази на списку особа којима је забрањен улазак у Црну Гору, враћен је са граничног прелаза Добраково. Процjене црногорских безбjедносних служби је била да би боравком у тој држави могао да утиче на безбjедносне прилике, пише подгоричка "Побједа".
Дејан Мировић (фото: youtube / dokumentarcibalkan) -
Дејан Мировић (фото: youtube / dokumentarcibalkan)

Позивајући се на незваничне информације, лист пише да је утврђено да би уласком Мировића у Црну Гору била угрожена национална сигурност те државе.

"Ове процјене услиједиле су након детаљних анализа које, између осталог, садрже и изјаве у интервјуима које је Мировић давао, а имају негативан контекст на рачун Црне Горе", казао је извор подгоричког дневника.

Мировић је, како се наводи, у Црну Гору покушао да уђе у уторак око 16 сати и био је сам у возилу.

"Око 16 сати заустављен сам на граничном прелазу Добраково од црногорске полиције. Саопштено ми је да ми је забрањен улаз у Црну Гору, иако сам изнио да је мој пут приватног карактера и да за циљ има посјету мојој родној кући и најближој породици у Улцињу", казао је Мировић за ИН4С.

Мировић је један од четворице српских интелектуалаца којима је раније поручено да су непожељни у Црној Гори на манифестацијама организованим поводом обиљежавања вијека од Подгоричке скупштине.

Та порука се односила још на књижевника Матију Бећковића, историчаре Чедомиа Антића и Александра Радовића.