latinica  ћирилица
05/12/2018 |  11:58 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: Град обнавља борачке зграде у насељу Куљани

Град Бањалука санираће оштећене кровове на двије стамбене зграде у Дванаестој куљанској улици у насељу Куљани, чији су корисници породице погинулих бораца и ратни-војни инвалиди.
Бањалука - обнова борачких зграда - Фото: СРНА
Бањалука - обнова борачких зградаФото: СРНА

У градском Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту речено је Срни да су кровови на оба објекта пропали, те је на иницијативу градоначелника урађен пројекат санације и обезбијеђена средства у буџету за овај посао.

"Ове седмице покренут је поступак јавне набавке за избор извођача радова процијењене вриједности близу 47.000 КМ, те уколико прође без жалби – план Одјељења је да до краја године буду резервисана средства и да радови започну на прољеће", истакли су у Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту.

Поступак јавне набавке за избор извођача радова отворен је до 21. децембра.

У градском Одјељењу су појаснили да је ријеч о два објекта у Дванаестој куљанској улици на бројевима 67 и 69, са по 12 стамбених једница.

"С обзиром на то да још није окончан поступак откупа тих станова и да је ријеч о борачким категоријама, град је одлучио да помогне и санира оштећена кровишта", рекли су у ресорном одјељењу.

У Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту додају да је при крају и градња објекта за складиштење огрева корисника ових стамбених јединица.