latinica  ћирилица
05/12/2018 |  12:17 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Додик показао да инсистира на уважавању Српске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, напуштањем данашњег састанка са делегацијом Савјета за спровођења мира, на досљедан начин је показао да инсистира на поштовању и уважавању Републике Српске, рекао је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: СРНА
Радован КовачевићФото: СРНА

"Његова и порука нас из Републике Српске је сасвим јасна. Тражимо поштовање Републике Српске, уважавање њених симбола који су у складу са Уставом, законом и уколико не постоји поштовање за наше симболе, не постоји ни поштовање за Српску, а онда нисмо ни ми дужни да поштујемо било шта друго у БиХ", рекао је Ковачевић.

Он је додао да порука да је застава Српске непожељна, значи да је Република Српска непожељна, што значи да неко не жели Српску у БиХ.

"Ту поруку веома добро разумијемо и у складу са њом ћемо да дјелујемо", истакао је Ковачевић.

Он је напоменуо да је Додик у Сарајеву понудио да се ради на јачању суверенитета БиХ у смислу да се коначно заврши мандат високог представника и да стране судије напусте Уставни суд БиХ, а да представници народа у БиХ почну самостално да доносе одлуке.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик напустио је данас састанак са делегацијом Савјета за спровођења мира, а као разлог напуштања навео је да нису испуњени основни услови за његово одржавање, јер на састанку није истакнута застава Републике Српске.