latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:30 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Арлов: Подршка руководства Српске Србима на Космету

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је присуствовао протесту и перформансу који су извели студенти Универитета у Приштини измјештеног у Косовску Митровицу и пренио подршку руководства Републике Српске.
Арлов и Козарев - посјета удружењу "Подржи ме" - Фото: СРНА
Арлов и Козарев - посјета удружењу "Подржи ме"Фото: СРНА

- Пренио сам Србима на Косову и Метохији подршку предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, цијеле Републике Српске, њених грађана и институција. Подршка Србима је сада потребнија него икад, зато смо овдје - рекао је Арлов.

Након протеста, он је заједно са замјеником директора Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије Душаном Козаревим посјетио Удружење "Подржи ме", које се налази у згради изграђеној средствима Владе Републике Српске 2013/14 године.

Том приликом Арлов и Козарев разговарали су о значајној помоћи Удружењу за сљедећу годину.

- Значајни пројекти за рад овог Удружења биће усмјерени за болесну дјецу и младе са посебним потребама којих је у овом удружењу регистровано 125. Нашу хуманитарну акцију путем броја 1412 за "Дјечији осмијех, лијечење дјеце и младих са посебним потребама" усмјерићемо према овом удружењу и болесној дјеци на сјеверу Космета - рекао је он.

Према његовим ријечима, предсједник Удружења "Подржи ме" Ивана Ракић захвалила је Одбору и Републици Српској на досадашњој помоћи, те канцеларији за Косово и Метохију која планира заједно са Одбором значајно помоћи рад овог удружења.

Арлов је још једном позвао све хумане људе у Републици Српској да помогну и позову број 1412 до 31. децембра.