latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:32 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Зворник: Четворочлана породица Боснић из Трновице добија нови дом

Заједничким снагама, Градска управа Зворника, градска Борачка организација и појединци финансирају реконструкцију куће четворочлане породице Боснић из Трновице код Зворника. Домаћинство које двије деценије живи у тешком сиромаштву, добиће кров над главом и живот достојан човјека.

"Тешко је, али живјети се мора", каже Јуро Боснић, борац прве категорије Војске Републике Српске, отац двоје дјеце и супруг обољеле Драгане. Живе у неусловних 35 квадрата, гладни нису, али све друго им недостаје.

"Живимо од дневница, дјечијег додатка од 30 КМ и супругине туђе његе од 80 КМ. Када се нешто заради, тако се и купи, за храну сналазим се мало више, да се не буде гладно, а ово остало кад шта има", прича Боснић.

Иницијатива комшија да се Боснићима помогне уродила је плодом. Реконструише им се породична кућа, постављена је нова столарија, а добиће и нови спрат и кров.

"Прије свега захвалио бих Градској управи, Борачкој организацији, Милану Јоловићу Легенди, команданту "Вукова са Дрине" који је обезбиједио грађу, Александру Писићу који је послао своје раднике да помогну у радовима", рекао је Радивоје Ристановић, предсједник МЗ Трновица.

"Ово нам је био приоритет да урадимо зато што човјек има дјецу, нема посла, ради на дневницама", наводи Лазар Ристић, предсједник Борачке организације Зворник.

Радови би требало да буду завршени до краја године, али ту није крај помоћи овом домаћинству.

"Градска управа у сарадњи са МЗ Трновица обезбиједиће потребан огријев за ову породицу, тако да у том смислу неће бити проблема", истакао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

Јуро је захвалан свима који су помогли и који желе помоћи. Ова породица Божић ће дочекати у многоо бољим условима, а Нова година за њих биће један нови почетак.