latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:49 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Прихваћен нацрт буџета

Уз ребаланс буџета за ову годину од скоро 10 милиона КМ, Скупштина града Источно Сарајево на данашњој сједници прихватила је и Нацрт за 2019. годину, и то у износу од 15.392.000 КМ, од чега је 5.300.000 КМ кредитно задужење.

Иако на први поглед изгледа да ће буџет за сљедећу годину бити повећан за 50 одсто, чињеница је да је у Нацрту од 15 милиона КМ укалкулисано и кредитно задужење од 5,3 милиона за које је добијена сагласност Министарства финансија, а које ће послужити за враћање старог кредита и реализацију капиталних пројеката у свих шест градских општина.

"Наш буџет у наредној години креће се као и у овој на неком нивоу око 10 милиона КМ када су у питању наши редовни приходи од ПДВ-а, комуналне таксе, накнаде и сви остали приходи које град Источно Сарајево има", каже Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Структура буџета слична је као и овогодишња, уз планирана већа издвајања за Територијалну ватрогасну јединицу.

Опозиција је била уздржана. Конкретне замјерке данас не откривају, али истичу да ће амандмански сигурно дјеловати.

"На наредној сједници Скупштине града када буде приједлог буџета, већ сад у Нацрту смо издвојили одређене примједбе о којима ћемо дискутовати и амандмански дјеловати", рекао је Дамјан Шкипина, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Источно Сарајево.

Наредна сједница Скупштине града Источно Сарајево и коначна ријеч о буџету за 2019. годину планирана је за 20. децембар.