latinica  ћирилица
05/12/2018 |  16:15 | Аутор: СРНА

СИПА: 440 позива, 19 корисних информација од грађана

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ у новембру су на телефонској линији "Кримоловци" регистровали 440 позива, од којих је било 19 корисних информација од грађана о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, те сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.
мобилни телефон - Фото: илустрација
мобилни телефонФото: илустрација

Путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 97 пријава, од којих су 23 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја, саопштено је из Сипе.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем "Кримоловаца" и електронског обрасца, 31 је прослијеђена на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по 11 је поступала и Сипа.

У овом извјештајном периоду пристигло је 19 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем "Кримоловаца" или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Полицијски службеници Сипе дали су и 51 савјет грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" - 080 020.