latinica  ћирилица
05/12/2018 |  17:56 | Аутор: СРНА

Вулин: Војска самопроглашеног Косова неприхватљива

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је данас на састанку са шефом Делегације ЕУ у Београду Семом Фабрицијем да је формирање војске самопроглашеног Косова неприхватљиво за Србију и да је, у складу са Резолуцијом 1244, Кфор једини гарант безбједности и најодговорнији за одржавање мира и безбједности на Космету.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је указао да увођење стоодстотних такси на производе из Србије и БиХ представља још један акт самовоље представника приштинских власти који означава кршење регионалних споразума о слободној трговини.

Из Министарства одбране Србије је саопштено да је Вулин захвалио и европском комесару за проширење и сусједску политику Јоханесу Хану на принципијелном ставу и пружању подршке Србији по питању уведених такси.

Вулин је истакао да Министарство одбране Србије наставља сарадњу са ЕУ у оквиру Заједничке безбједносне и одбрамбене политике кроз ангажовање у мисијама ЕУ, припремама за учешће у борбеној групи ЕУ, припремама за упућивање цивила у мисије и учешћем у заједничким пројектима са Европском одбрамбеном агенцијом.