latinica  ћирилица
05/12/2018 |  17:57 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Кубуровић: Београд још чека одговоре Приштине

Министар правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да Тужилаштво у Београду упорно одговара на све молбе Приштине и да већ осам мјесеци чека да добије тражена обавјештења и доказе у вези са убиством лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића.
Нела Кубуровић - Фото: ТАНЈУГ
Нела КубуровићФото: ТАНЈУГ

Поводом саопштења тужиоца самопроглашеног Косова да Србија са њима није сарађивала на расвјетљавању убиства Ивановића, Кубуровићева је у писаној изјави прецизирала да је Тужилаштво за организовани криминал упутило три захтјева за пружање узајамне правне помоћи Приштини, те да Приштина није одговорила на све, већ само дјелимично на поједине захтјеве.

"Из Приштине ка Тужилаштву за организовани криминал Србије упућено је осам захтева и Тужилаштво је одговорило на седам замолница, укључујући последњи захтев од 24. октобра, те доставило тражене податке", рекла је Кубуровићева и нагласила да ће ускоро бити одговорено и на осму молбу Приштине.

Она је поновила да Тужилаштво у Београду упорно одговара на све молбе из Приштине, што говори о томе колико је чије поступање ефикасно.