latinica  ћирилица
05/12/2018 |  19:11 ⇒ 06/12/2018 | 09:03 | Аутор: Вечерње новости

Тодорић: Улазим у политику, најлошији смо у ЕУ

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић, осумњичен за милионске малверзације у својој некадашњој компанији, најавио је данас да ће се политички активирати.

Тодорић је у саопштењу навео да ће то учинити да би "промијенио катастрофални положај Хрватске".

"Данас, након двије године мандата владе Андреја Пленковића, Хрватска је социјално, друштвено и економски потпуно уништена, девастирана, имамо хаос и диктатуру, свакодневно гледамо разарање институција, најлошија смо чланица ЕУ, задњи смо по свим показатељима, на самом смо дну. Хрватска данас није земља знања, владавине права, није земља која брине о демографском статусу, економском положају грађана нити саме државе", написао је он у саопштењу.

Он је додао и да су прошле двије године "од почетка отимачине Агрокора, монструозног криминалног пројекта невиђеног у историји овога дијела ЕУ", што је, како је навео, најбољи примјер коруптивне антинационалне власти.

Некада најмоћнији хрватски привредник изручен је 7. новембра Хрватској из Велике Британије послије годину дана од када је побјегао у ту земљу по избијању афере "Агрокор" у којој је осумњичен да је незаконито прибавио 1,142 милијарде куна.