latinica  ћирилица
05/12/2018 |  20:16 ⇒ 06/12/2018 | 08:42 | Аутор: АТВ

Намјештен конкурс у Инспекторату Српске (ВИДЕО)

Афера "конкурс" тресе Инспекторат Српске. Данијела Батар, која је тек недавно именована за в.д. директора, одлучила је, чини се, да остане у фотељи по сваку цијену, па је себи, спекулише се, намјестила конкурс за ту позицију.
Данијела Батар (фото: АТВ БЛ) -
Данијела Батар (фото: АТВ БЛ)

Инспекторат је конкурс расписао 12. октобра и тада је под условима за позицију директора стајала, између осталог, школска спрема из области природних, друштвених, технолошких или техничких наука. Батарева је конкурс убрзо поништила и расписала нови. Овај пут са другим условима, који предвиђају да директор може да буде и лице које је завршило медицински факултет, али само смјер фармација. Управо онај који је завршила Батарова.

Посебни услови: За радно мјесто директор Републичке управе за инспекцијске послове.

ВСС - 240 ЕЦТС бодова, медицински факултет (студијски програм фармација), правни факултет или економски факултет, најмање три (3) године радног искуства у траженом степену образовања, положен стручни испит за рад у републичким органима управе.

Управа Инспектората је без коментара. Ипак, извор из те институције је потврдио да је услове конкурса Батарова прилагодила себи. Иако је Батарова члан његове странке, Петар Ђокић није желио ништа да коментарише. Лидер социјалиста коментар је избјегао, правдајући се да Инспекторат није у његовој надлежности. За спровођење конкурса, надлежна је Агенција за државну управу, из које стиже одговор да је конкурс затворен јуче, и да ће о пријавама одлучивати конкурсна комисија.

"За конкурс у Инспекторату пријављена су четири кандидата од тога су се два кандидата пријавила електронски па очекујемо да у року од седам дана употпуне своје пријаве. Конкурс је затворен 4. децембра 2018. године. Од Генералног Секретаријата Владе смо у складу са процедуром тражили да нам достави три члана конкурсне комисије. Остала два ћемо именовати са листе експерата," саопштено је из Агенција за државну управу.

Данијела Батар је на мјесто в.д. директора Инспектората Српске, постављена у мају ове године, након што је дужности, на лични захтјев, разријешен Предраг Томић. Батарова је претходно обављала послове фитосанитарног инспектора.