latinica  ћирилица
06/12/2018 |  08:03 | Аутор: СРНА

Промјенљиво облачно и свјеже

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно, суво и свјеже вријеме са дневном температуром од четири до девет степени Целзијусових.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Ујутро ведро и прохладно, а у вишим предјелима хладно уз слаб до умјерен мраз. Биће магле и ниске облачности око ријека и по котлинама. На крајњем западу и југозападу биће умјерено до претежно облачно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне очекује се повећање облачности на западу и југозападу према централном појасу, истоку и југу. Од централних предјела на сјевер и сјевероисток биће сунчано уз малу или умјерену облачност.

Послије подне на југозападу и западу преовладаваће облачно, може пасти мало кише, а на планинама у тој регији провијаваће слаб снијег.

Дуваће слаб источни и сјевероисточни вјетар, а у Херцеговини слаба до умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус 11, Чемерно и Бјелашница минус осам, Иван седло минус шест, Сарајево, Сребреница, Тузла и Зеница минус пет, Бањалука, Бијељина, Вишеград и Јајце минус четири, Градишка, Мркоњић Град, Брчко и Ливно минус три, Приједор и Сански Мост минус два, Нови Град и Бихаћ минус један, Требиње два, Мостар пет и Неум шест степени Целзијусових.