latinica  ћирилица
06/12/2018 |  11:02 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Општински одбори ДНС-а Пале и Источна Илиџа напустили странку

Општински одбор ДНС-а Пале једногласно је одлучио да иступи из странке и подржи нову политичку партију која ће бити окупљена око Недељка Чубриловића и Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Одлуку су подржали сви функционери, мјесни одбори, као и три одборника ове странке који партиципирају у Скупштини општине Пале, саопштено је из Општинског одбора ДНС-а Пале.

Паљански ДНС је на претходним изборима остварио процентуално најбољи унутарстраначки изборни резултат у Републици Српској, односно 4.465 гласова чиме је постао најјача странка у овој општини.

"Без обзира на све ово, руководство странке на челу са предсједником Марком Павићем није нашло за сходно да позове и честита на оствареном изборном резултату, а камоли да консултује Општински одбор ДНС-а Пале о даљим корацима и функционисању стране", наводи се у саопштењу.

И чланови Општинског одбора Демократског народног савеза Источна Илиџа једногласно су донијели одлуку о иступању из чланства ове странке, због, како је наведено, незадовољства радом и организацијом ДНС-а у протеклом периоду.
Из странке су иступили сви чланови који су присуствовали јучерашњој сједници Општинског одбора ДНС-а, што је више од 65 одсто укупног чланства ове странке у Источној Илиџи, саопштено је из Општинског одбора ДНС-а.Одлуку о иступању из странке подржали су функционери ДНС-а из Источне Илиџе, као и дио општинског и градског одборничког клуба.

Током сједнице, којој није присуствовало руководство општинске организације ДНС-а, разговарано је о актуелној политичкој ситуацији након протеклих избора и дешавањима унутар странке.

У саопштењу је истакнуто да ће, сада већ бивши чланови ове странке, те функционери свој политички ангажман наставити у новој странци, која ће бити формирана на темељима Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске.

Чланови који су присуствовали јучерашњој сједници подржали су идеје и визију Недељка Чубриловића и дали му пуну подршку у формирању нове политичке партије.