latinica  ћирилица
06/12/2018 |  11:12 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

ОШ "Иво Андрић" обиљежава 60 година

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас током пријема који је организовао поводом 60 година постојања Основне школе "Иво Андрић", да је ова установа остварила велике резултате и да су се у разним областима истакли многи њени ученици.
Школа Иво Андрић (фото:osivoandric.org) -
Школа Иво Андрић (фото:osivoandric.org)

Радојичић је након пријема за представнике школе рекао да је ова установа, која је прије рата носила назив "Браћа Павлић", изњедрила много људи који су остварили завидне каријере у различитим областима и који су познати широм свијета.

"Ученици ове школе су побјеђивали у свим врстама школских такмичења, а ова школа је својевремено имала и изванредну школу рукомета која је била база сјајних рукометних генерација нашег `Борца`. Вјерујем да ће се данас многи Бањалучани са радошћу сјетити времена када су били ученици ове школе", додао је Радојичић.

Директор школе Жељка Опачић нагласила је да школа "Иво Андрић" током ове седмице обиљежава јубилеј под мотом "Мостови пријатељства".

Градоначелник Радојичић са преставницима ОШ "Иво Андрић" (Фото: banjaluka.rs.ba)

Она је рекла да је за потребе обиљежавања јубилеја израђена монографија школе, која ће бити промовисана на вечерашњој свечаној академији у Народном позоришту Републике Српске.

"Очекујемо да ће са нама бити пријатељи из Београда, Новог Сада и Крања, а у програму ће учествовати и бројни бивши ученици наше школе. Данас смо организовали и међународни рукометни турнир који се игра у спортској дворани универзитетског кампуса", додала је Опачићева.

Основну школу "Иво Андрић" тренутно похађају 984 ученика, а за шест деценија постојања више од 13.000 ученика и око 7.000 учитеља и наставника.

Обиљежавање 60 година бањалучке Основне школе "Иво Андрић" биће одржано у Народном позоришту Републике Српске, с почетком у 18.00 часова, саопштено је из Градске управе.