latinica  ћирилица
06/12/2018 |  13:22 ⇒ 13:30 | Аутор: АТВ

Игор Додик поклонио нова колица Кошаркашком клубу инвалида "Бијељина"

Михајло Јоксимовић и Предраг Шаренац, из Кошаркашког клуба инвалида "Бијељина", по добром ће да памте долазак у Бањалуку, на првенствену утакмицу са екипом "Врбаса".
Игор Додик поклонио нова колица Кошаркашком клубу инвалида "Бијељина"(Фото: Nenad Vuruna/RAS Srbija) -
Игор Додик поклонио нова колица Кошаркашком клубу инвалида "Бијељина"(Фото: Nenad Vuruna/RAS Srbija)

Овај дуел одиграли су у новим колицима, која им је уочи утакмице поклонио Игор Додик, генерални мендажер Кошаркашког клуба "Игокеа" Михајло и Предраг, углас кажу да ће им од сада кошаркашке битке на терену умногоме бити лакше.

"Почео сам да тренирам у неким преправљеним колицима. Захвалио бих се господину Игору Додику и свима који су нам омогућили овај поклон", истакао је Михајло Јоксимовић, Кошаркашки клуб инвалида "Бијељина".

"Желим да се захвалима свима за нова колица. Ово ће да нам значи за даљи напредак и клуба, и нас играча", нагласио је Предраг Шаренац, Кошаркашки клуб инвалида "Бијељина""

Игор Додик, каже да је прије неколико мјесеци посјетио Кошаркашки клуб инвалида "Бијелина" и да је током разговора са челницима клуба сазнао и муке које их муче. Задовољан је, каже, што је могао да им прискочи у помоћ. Не крије, и нове конкретне потезе, које ће да повуче у корист развоја кошарке у колицима на овим просторима.

"Оно што ћемо сигурно да покренемо на скупштини АБА лиге је да се кошарка у колицима укључи у систем АБА лиге. Видјећемо колико ћемо успјети у томе. Заиста ми је задовољство када видим колико њима ово значи и драго ми је што сам у име КК "Игокеа" могао да им помогнем", истакао је Игор Додик, генерални менаџер КК "Игокеа".

"У нашем спорту бољи поклон од овог-не постоји", стижу ријечи хвале и од Маринка Умићевића, првог човјека бањалучког "Врбаса", клуба који је перјаница кошарке у колицма на овдашњим просторима. Не либи се Умићевић да укаже на још један проблем који тишти све оне који се баве овим спортом.

"Колица су за играче у овом спорту-њихове ноге. Ја сам веома срећан и задовољан. Нека ово буде примјер и другима да нам мало помогну. Ово је јако скуп и захтјеван спорт. Колица коштају 10 хиљада марака. Ми се сада боримо да укинемо ПДВ на колица. Нигдје у свијету се не плаћа ПДВ на ортопедска помагала, само се у БиХ то плаћа", истакао је Маринко Умичевић, предсједник ККИ "Врбас".

Утакмицом између екипа "Врбаса" и "Бијељине", почела је нова сезона у Првој лиги Републике Српске, у којој поред ова два клуба, наступа још и Кошаркашки клуб инвалида из Градишке.