latinica  ћирилица
06/12/2018 |  15:23 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Дјечије позориште Српске: На репертоару "Медвједић Тимотеј"

Сутра је у Дјечијем позоришту Републике Српске, на програму премијера луткарске представе „Медвједић Тимотеј“ у режији Јарослава Антоњука, рађена по тексту Јана Вилковског. Главне улоге повјерене су глумцима Александри Спасојевић, Ђорђу Јанковићу и Саши Терзићу.

Представа „Медвједић Тимотеј“ једна је од најљепших и најдирљивих прича за дјецу, која говори о пријатељству, одговорности, потрази за топлином и разумијевањем. Насловни лик је очаравајући мали несташко са осјетљивом личношћу, као и обичан дјечак који тражи своје вриједности, али изнад свега жели да упозна свијет и да буде вољен.

- Ово је и хумана прича о одрастању, одређивању дјетету сигурних путева, подучавању толеранцији и поштовању других, укључујући и животиње. Дјеца од раног узраста морају да науче, да животиње нису играчке, и да треба да се брину о њима -  нагласио је редитељ Јарослава Антоњука.

Пољски редитељ Јарослав Антоњук до сада је четири пута режирао на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске, а луткарски комад "Медвједић Тимотеј" је друга представа у овој позоришној сезони.