X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/12/2018 |  15:31 ⇒ 16:34 | Извор: СРНА

Радмановић: Предсједавајући Савјета министара из СНСД-а

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је данас у Сарајеву да ће предсједавајући Савјета министара бити из српског народа, што нико не спори, и да ће бити из СНСД-а.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

- Да ли ће то бити /Зоран/ Тегелтија знаће се ускоро када Предсједништво заврши свој дио посла - изјавио је Радмановић новинарима након конститутивне сједнице Представничког дома.

Према његовим ријечима, природно је да када се изабере Колегијум да је то најава нове већине из које ће бити формиран Савјет министара.

- Надам се да ће врло брзо бити изабран Савјет министара и да ће његова окосница да буду политичке партије које су гласале данас за избор Колегијума. Од данас теку рокови за то и наредних дана ће се видјети како ће то ићи. Предсједништво БиХ има сада обавезе, а и могућност да брже договара него што је то раније рађено - нагласио је Радмановић.

Указујући да је врло рано формиран Колегијум Представничког дома у односу на раније године када то није ишло баш тако брзо, Радмановић је рекао да ће рад у парламенту бити турбулентан, али да то не значи да ће бити разлика око неких кључних питања и да неће моћи да буде постигнут договор.

- Изабрана већина коју чини нешто више од 20 посланика није ништа необично за БиХ и може да функционише зависно од тога како ћемо се договарати - истакао је Радмановић.

Подсјећамо, Радмановић, Борјана Кришто и Денис Звиздић изабрани су на данашњој конститутивној сједници Представничког дома ПС БиХ за чланове Колегијума овог дома.