X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/12/2018 |  16:02 ⇒ 16:38 | Извор: СРНА

Укинут притвор Србима осумњиченим за умијешаност у убиство Ивановића

Апелациони суд самопроглашеног Косова поништио је одлуку Основног суда у Приштини о једномјесечном притвору Марку Росићу, Недељку Спасојевићу и Драгиши Марковићу због наводне умијешаности у убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, рекао је Срни адвокат Дејан Васић.
Илустрација - Фото: илустрација
ИлустрацијаФото: илустрација

Он каже да је Апелациони суд прихватио жалбу одбране и поништио одлуку Основног суда и предмет вратио на поновно одлучивање, уз образложење да Специјално тужилаштво није образложило основаност сумње да су тројица Срба умијешана у убиство Ивановића.

Васић је истакао да је Апелациони суд наложио да Основни суд у поновном поступку од специјалног тужиоца добије доказе на којима заснива захтјев за одређивање притвора.

Он наводи да је одбрана још на саслушању, а потом и у Основном суду, упозоравала да се докази Специјалног тужилаштва заснивају на медијским извјештајима и да нема опипљивих доказа о основаности сумње да су Росић, Спасојевић и Марковић, умијешани у убиство Ивановића.

Васић каже да би у наредна 24 часа требало да добије одлуку Апелационог суда у писаној форми послије чега ће у најкраћем року морати поново да засједа Основни суд у Приштини.

Претходно је четвртом ухапшеном Србину Александру Чурчићу укинут једномјесечни притвор и одређен кућни притвор који ће трајати до 23. децембра.

Четворица Срба ухапшена су 23. новембра у акцији Специјалне јединице Росу Косовске полицијске службе спроведеној у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Росић, Спасојевић и Марковић осумњичени су да су умијешани у убиство Ивановића и да су починили кривично дјело тешко убиство, док је Чурчић ухапшен због ометања службеног лица.