latinica  ћирилица
06/12/2018 |  19:51 ⇒ 21:22 | Аутор: РТС

Рустем Мустафа први командант терористичке ОВК пред Специјалним судом

Један од бивших команданата тзв. ослободилачке војске Косова и некадашњи посланик у парламенту самопроглашеног Косова преговара са Специјалним судом за злочине терористичке ОВК о начину на који ће се предати том суду, пише Коха.

Ријеч је о Рустему Мустафи, команданту терористичке ОВК за Подујевску област, познатом по ратном надимку "командант Реми". Подизање оптужнице се очекује у јануару.

Позивајући се на изворе у том суду, Коха пише да је спремна прва оптужница против бившег регионалног команданта терористичке ОВК, као и да су истражиоци Специјалног суда недавно били на Косову како би договорили начин предаје.

"Вјероватно је да ће ускоро бити постигнут договор о добровољној предаји", рекао је неименовани извор приштинском дневнику.

Коха и дневник Експрес су објавили да им је познато име првог оптуженог за злочине које су починили припадници тзв. ослободилачке војске Косова.

Ријеч је, како је јавила Коха, о Рустему Мустафи, команданту терористичке ОВК за Подујевску област, који је познат по ратном надимку "командант Реми".

Мустафа је добио позив да буде саслушан 14. јануара, рекао је његов адвокат.

Експрес наводи и да су до сада саслушана тројица бивших команданата терористичке ОВК, али њихов идентитет и разлоге због којих су саслушавани нису објављени.

Представници Специјалног суда за злочине терористичке ОВК нису жељели да коментаришу наводе приштинских медија.