latinica  ћирилица
06/12/2018 |  22:24 ⇒ 22:27 | Аутор: СРНА

Ухапшен предсједник перуанског Фудбалског савеза

Предсједник Фудбалског савеза Перуа Едвин Овиједо ухапшен је данас у оквиру истраге због наводне улоге у банди која је платила путовање и боравак неколико перуанских судија на Свјетском првенству у Русији, изјавио је државни тужилац Хорхе Чавез.
Едвин Овиједо - Фото: AFP
Едвин ОвиједоФото: AFP

Тужилаштво је Овиједа оптужило да је бившем судији Врховног суда Сезару Хинострози дао новац и улазнице за утакмице Свјетског првенства у замјену за изузеће из истраге о убиству двојице синдикалних вођа радника индустрије шећера.

Овиједо и Хиностроза су у више наврате негирали било какво кривично дјело.

Чавез је истакао да је предсједник Савеза ухапшен на основу сумњи да је члан криминалне организације коју су основали судије, адвокати и бизнисмени који су се инфилтрирали у правосудни систем Перуа.

Адвокат Овиједа и његова компанија Група Овиједо нису одговорили на захтјев Ројтерса да прокоментаришу изјаве тужиоца.

Фудбалски савез Перуа финансира Међународна федерација фудбалских асоцијација, која је годинама покушавала да врати углед Савеза, након низа скандала.

Овиједо је на функцији предсједника Фудбалског савеза Перуа од 2015. године, а Врховни суд га је годину дана касније искључио из истраге о убиству двојице синдикалних вођа радника индустрије шећера.